Welkom bij praktijk Nest!

In praktijk Nest in Wommelgem wil ik een warme en veilige landingsplek bieden voor kinderen en ouders
waar ze op creatieve, zintuigelijke en speelse manier begeleid worden in de zoektocht naar hun eigenheid en
weer sterker kunnen uitvliegen.

Maria Meyvis

Gevoelig (natuur)verwonderaar en fladderend theedrinker
Kinderen en ouders met zeer scherpe voelsprieten begeleiden in de zoektocht naar hun eigenheid,
Dit doe ik vanuit mijn achtergrond als leerkracht, kindercoach, spel- en psychotherapeut (i.o.)
Je kent me misschien ook als bedenker en organisator van De Speelvogels, waar ik creatieve en ervaringsgerichte activiteiten voor kinderen organiseer.

Meer over mij

Begeleiding van...

unieke schatten met voelsprieten

Bij praktijk Nest begeleid ik kinderen (vanaf 4 jaar) en hun ouders met fijne voelsprieten. Ik merk dat het vaak gaat om gevoelige kinderen die hun eigenheid even kwijt zijn. Ze voelen een grote druk, druk om te voldoen aan de verwachtingen van hun omgeving waardoor ze zich over het algemeen makkelijk aanpassen. Naast de druk die deze kinderen voelen komen signalen en emoties vanuit de omgeving heviger binnen waardoor een veelheid aan prikkels en emoties ontstaat.
Samen ontdekken ze de schatten in zichzelf en krijgen ze terug voeling met de eigen natuur. Zintuigelijk, spelenderwijs en creatief gaan ze aan de slag en zo ontdekken zij de handleiding van zichzelf.

Onderonsjes

Onderonsjes zijn gezellige warme momenten van intense aandacht, erkenning en herkenning. De grootste kracht is de kracht van samen. Je staat er niet alleen voor!

Een onderonsje draait om: aandacht schenken, samenzijn, gezien en gehoord worden, niets moet en alles mag, een mooie creatieve opdracht en natuurlijk thee (of iets anders lekkers om te drinken?) en lekkere hapjes (zowel zoet als gezond). Lees meer...

 

Individuele begeleiding

Soms heb je even nood aan een veilig nest, een plaats waar je kan landen, waar je alles kan loslaten om daarna weer sterker terug uit te vliegen. Tijdens de coaching kan en mag je er zijn en werken we stap voor stap naar het versterken van jezelf.

"Een kind heeft honderd talen, maar ze pakken er negenennegentig af". - Loris Malaguzzi

Door op zoek te gaan naar de taal van het kind (spel, beeld, ...) blijf je dichter bij jezelf en zorgt het voor meer duidelijkheid en helderheid. Lees meer...

There is no such thing as perfect parenting,
so just be a real one.

Voelsprietentraject

Een voelsprietentraject is een laagdrempelig groepstraject waar kinderen anderen leren kennen die, net als zij, fijne voelsprieten hebben. Sommigen zijn erg gevoelig aan licht en geluid, anderen dan weer aan sfeer en drukte en anderen voelen elke emotie heel intens. Met deze kleine en warme groep gaan we op ontdekkingstocht. Waar zijn je voelsprieten goed in? Op welke momenten kan je ze inzetten? En wanneer werken ze tegen of vind je ze lastig? Samen zoeken we naar mogelijke oplossingen en hulpmiddelen die ervoor zorgen dat gevoeligheid een kracht blijft.

Lees meer...

Get in Touch

Praktijk Nest

Antverpiastraat 12, 2160 Wommelgem
0474/68.03.77
maria@praktijknest.be

Contact Us